Weesp

Binnenkort!

lanenrijk 2b3 zuid

Weesp is een oud vestingstadje met een eigen karakter en een levendig centrum. ’s Zomers zit je heerlijk aan het water op één van de vele terrassen. Ook zijn er veel winkeltjes, de beste ijssalon van Nederland, een theater en het hele jaar gezellige events.

“Een stad met een rijke historie”

Kind­vriendelijke stad

Weesp is een kindvriendelijke stad waar je veilig opgroeit. Hier kan je al van jongs af aan naar school fietsen en buitenspelen. Er zijn veel goede basisscholen en twee middelbare scholen, waarvan één het predicaat Excellente School heeft en tweetalig onderwijs aanbiedt.

In Weesp bezoek je...

Het lekkerste ijs van Weesp - in 2020 zelfs verkozen tot het beste ijs van Nederland - haal je bij Nelis' IJssalon

De biologische educatie- en kaasboerderij langs de Vecht De Groene Griffioen. Adopteer een kalfje of neem iets lekkers mee uit de boerderijwinkel. 

Als de Slijkstraat de Weesper variant van de Leidsestraat is, dan is de Nieuwstad de Negen Straatjes. Daar vind je de conceptstore Puck & Co, La Base en Thuizinweesp

Weesp beeld winkels

Bereikbaarheid

Weesp ligt vlakbij Amsterdam en 't Gooi en heeft goede verbindingen met de auto en trein richting Amsterdam, Almere en Utrecht. Je hoeft niet meer door een drukke stad en parkeren is gratis.