Architect aan
het woord

Binnenkort!

De Fin de Siècle bouwstijl is een architecturale stroming, waarin elementen uit verschillende historische stijlen worden gecombineerd met nieuwe technologische innovaties. Deze bouwstijl, met de nadruk op detail en vakmanschap, geeft Weespersluis een gevoel van tijdloze elegantie. Het ontwerpen van een nieuw deel van Lanenrijk was dan ook een mooie, creatieve uitdaging voor architect Joost Assmann.

“elk huis is bijzonder en heeft een eigen, luxe uitstraling.”

“Als architect is het fantastisch om te spelen met deze rijke decoratieve bouwstijl. De gevels variëren in aardetinten of zijn met zorg geschilderd. Ze worden verfraaid met spekbanden, overstekken, gootklossen en organische structuren. Bijna elk detail is uniek, in tegenstelling tot de standaardisatie die vaak voorkomt in moderne nieuwbouwwijken om kosten te drukken. Het is heel mooi dat we hier de vrijheid hebben gekregen en genomen om Lanenrijk een luxe uitstraling en een decoratief straatbeeld te geven.”

JoostA6

Joost Assmann
(Architect Mulleners + Mulleners)

Weespersluis   Lanenrijk 3
EEN PRACHTIG LIJNENSPEL VAN HOUTEN RASTERS

“De vakwerken zijn een opvallend kenmerk in de architectuur van Lanenrijk, verwijzend naar de structuur van houten balken die in de gevels te zien zijn. Deze elementen, oorspronkelijk functioneel, krijgen nu een decoratieve functie. Dat vind ik persoonlijk erg mooi.

Met de architectuur reageren we ook op de omgeving. Woningen die grenzen aan het park hebben bijvoorbeeld een veranda. En de voortuinen zijn afgebakend met groene hagen voor een naadloze overgang van binnen naar buiten. Dit maakt de woningen net iets luxer dan in een gemiddelde nieuwbouwwijk.

 Elk deel van Lanenrijk heeft zijn eigen charme. Wonen aan de brede laan biedt een ruimtelijk gevoel en een dorps karakter, terwijl woningen aan het hofje grenzen aan een rustig park waar kinderen kunnen spelen. Zo’n gedeelde buitenruimte zorgt ervoor dat buren makkelijker contact maken en elkaar beter leren kennen, wat een gevoel van samenhorigheid in de buurt creëert.

 We houden ook rekening met de behoeften van de markt. Daarom hebben we bewust woningtypen gecreëerd die iets kleiner en betaalbaarder zijn dan op ander plekken in Lanenrijk, maar toch dezelfde luxe en stijl bieden.”

“Ook op het gebied van duurzaamheid gaan we een stapje verder”

In dit nieuwe deel van Lanenrijk hebben we extra aandacht besteed aan klimaat adaptieve oplossingen. Er is minder verharding dankzij bestrating met open stenen, waardoor gras tussen de voegen kan groeien en water beter in de grond kan worden opgenomen.

Daarnaast hebben we bewust ruimte gemaakt voor bomen op het binnengebied bij de parkeerplaatsen, om het leefgebied van vogels en insecten te verbeteren. Als aanvulling hierop, zijn er nestkasten voor vleermuizen en zwaluwen geïntegreerd in de gevels.

Natuurlijk voldoen al onze woningen aan de wettelijke eisen van de overheid, maar we gaan ook op dit vlak een stapje verder. Onze woningen zijn energieneutraal dankzij zonnepanelen en een luchtwarmtepomp en er zijn voorzieningen voor het opladen van elektrische auto's. Zo dragen we bij aan een duurzamere leefomgeving en bieden we het gemak en de voorzieningen die passen bij een moderne, bewuste levensstijl.”

1B2 klein
“Deze bouwstijl, met de nadruk op detail en vakmanschap, geeft Weespersluis een gevoel van tijdloze elegantie”