…meer nagedacht over de toekomst

Smart Living

Bij de woningen van Lanenrijk wordt ook ‘Smart Living’ toegepast: slimmer wonen met je smartphone! Zo komt er een thermostaat en rookmelder die zijn verbonden met je mobiel. Bedien op afstand de temperatuur in huis, zodat het al lekker warm is als je thuiskomt.

Verder is je huis klaar voor de toekomst. Door toepassingen van de nieuwste technologie geniet je van een optimaal werkend en uitbreidbaar wifinetwerk. Je krijgt een wifi module van LS2connect. 
Tevens komt er bij de voordeur en berging een armatuur met LED verlichting en kun je optioneel kiezen voor een RING deurbel. 

Duurzaamheid

Als je over duurzaamheid praat, zijn de woningen klaar voor de toekomst. Natuurlijk hebben alle woningen een extreem laag energieverbruik dankzij perfecte isolatie, een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. En het kan nóg duurzamer met opties zoals een voorbereiding op een oplaadpunt voor je elektrische auto of fiets. Energieverbruik is EPC <0,4. 

Gasloos

In de grond diep onder de woning zit een warmtewisselaar. Hiermee wordt de basistemperatuur van de bodem gebruikt om de woning te verwarmen en verhoogd tot het niveau dat nodig is voor de verwarming en warm water in je huis.

Vloerverwarming en warm water

De techniek van een bodemwarmtepomp werkt het best met lage-temperatuurverwarming. Je nieuwe woning is daarom voorzien van
vloerverwarming op de begane grond en de eerste verdieping. Dit is heerlijk comfortabel en zeer energiezuinig.

Ventilatie met warmte- terugwinning

In plaats van koude buitenlucht die via roosters in gevelkozijnen de woning binnenkomt, wordt met warmte-terugwinning via het plafond of de wanden de voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Dit geeft wel frisse lucht, maar geen tocht.

Elektrisch koken

Alles elektrisch in huis betekent ook dat je elektrisch gaat koken. Bijvoorbeeld op inductie. Dit is mooi strak en ook makkelijk schoon te
maken. Ideaal!

Energie en geld besparen

Een deel van de elektriciteit in huis wordt duurzaam opgewekt door zonnepanelen. Wil je meer zonnepanelen? Dat kan. Je kan extra zonnepanelen kiezen via het meerwerk.  Je energierekening zal waarschijnlijk enorm gaan meevallen. Maximaal comfort, minder kosten.