Voorkeuren, inschrijven & toewijzen

INFORMATIE & INSCHRIJVEN 

Op de pagina ‘woningaanbod’ vind je alle bouwnummers die straks in verkoop komen. Bij ieder bouwnummer kun je de kenmerken, impressies en de plattegrond inzien. Op dit moment kun je je nog niet inschrijven op één of meerdere woningen. Wel kun je je favoriete bouwnummer(s) registreren in je ‘mijn omgeving’ door in te loggen op deze website. 

De betreffende verkoopinformatie wordt aangevuld tot de datum van start verkoop. Heb je je favoriete bouwnummer(s) gekozen en wil je straks in aanmerking komen voor één van de woningen? Geef dan alvast je voorkeur aan door op de interesseknop te klikken bij het bouwnummer. 

Als de verkoop start verschijnt het inschrijfformulier in je menu in je ‘mijn omgeving’, vervolgens kun je op dat moment je voorkeuren bevestigen en je inschrijven op deze bouwnummers. Uiteraard kun je deze voorkeuren straks nog wijzigen voordat je je definitief inschrijft. Ook sturen wij je een nieuwsbrief waarin de start verkoop wordt aangekondigd.

Ben je nieuw? 

Vul dan eerst op de belangstellingspagina het formulier in. Vervolgens ontvang je een bericht om een persoonlijk account aan te maken. 

LET OP: het kan zijn dat het bericht om je account te activeren in je ongewenste mail terecht komt!

Indien je al een account hebt, dan kun je gewoon inloggen en vanuit daar het formulier invullen.

VOORWAARDEN VOOR ONLINE INSCHRIJVEN

 • Alleen volledig ingevulde online inschrijfformulieren tellen als inschrijving;
 • Geïnteresseerden kunnen slechts één keer inschrijven, dubbele inschrijvingen worden uitgesloten;
 • Inschrijven kan tot een nader te bepalen datum;
 • Per inschrijving kunnen meerdere voorkeuren worden opgegeven;
 • Bij de inschrijving dient de belangstellende bekend te zijn met zijn/haar financiële mogelijkheden. Om je financiële mogelijkheden te bespreken/onderzoeken kun je contact opnemen met De Hypotheker Amsterdam 020 – 41 61 520. 

 BEVESTIGING INSCHRIJVING PER E-MAIL

Je ontvangt na de inschrijving een bevestiging van je inschrijving per e-mail. Binnen de inschrijfperiode kun je in je account nog wijzigingen in de voorkeuren aanbrengen. Nadat de inschrijving is gesloten kan dit niet meer.

TOEWIJZINGSPROCEDURE

Kort na de sluiting van de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen. De woningen worden toegewezen op basis van de financiële check en de aangegeven woningvoorkeuren. Vul het formulier daarom zo volledig mogelijk in. Krijg je een woning toegewezen dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. Ter bevestiging ontvang je hiervan ook een email. De overige kandidaten ontvangen een email waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen.

Als er geen bouwnummer volgens jou aangegeven voorkeur meer beschikbaar is dan wordt je op de reservelijst geplaatst. Valt een optant af, dan biedt de makelaar de woning opnieuw aan op basis van de reservelijst, mits het vrijgevallen bouwnummer als voorkeur is opgegeven. Er zit geen volgorde in de reservelijst, ons systeem kiest dan een kandidaat die als eerste voldoet aan de voorwaarden. 

TOEWIJZEN HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

 • Toewijzing gebeurt d.m.v. een digitaal toewijzingssysteem;
 • Het digitale systeem selecteert eerst op 1e voorkeur, dan op 2e voorkeur enz.;
 • Alle aanvragen binnen de inschrijfperiode maken evenveel kans op toewijzing, mits alle gevraagde informatie goed is ingevuld;
 • Zijn er meerdere 1e voorkeuren, dan wordt er geloot door het digitale toewijzingssysteem. Het systeem kiest er dan een willekeurige inschrijver uit.

Voorrangsregels ten behoeve van het appartementencomplex “het Pakhuis” bouwnummers 27 tot en met 37:

 • Tenminste 25% van de appartementen wordt toegewezen aan inwoners van Weesp;
 • Zelfbewoningsplicht van drie jaar;
 • De nieuwe koper heeft de afgelopen 3 jaar geen koopwoning in eigendom gehad.

WONING TOEGEWEZEN? 

Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er zo spoedig een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Tijdens dit eerste gesprek worden de plattegronden en alle beschikbare (technische- en juridische-) informatie zorgvuldig met jou doorgenomen zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Na dit gesprek krijg je een optie op het bouwnummer voor een bepaalde periode.

TEKENAFSPRAKEN

Als de woning aansluit bij jouw woonwensen en je wilt overgaan tot koop, dan worden de contractstukken ter ondertekening voor je klaargemaakt. Het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst gebeurt geheel digitaal bij de makelaar op kantoor of gewoon thuis. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen.

DIGITAAL ONDERTEKENEN; HOE GAAT DAT IN Z’N WERK? 

Nadat je aan de makelaar hebt aangegeven dat je de woning wilt kopen worden de koop- en de aannemingsovereenkomsten opgemaakt. Vervolgens neemt de makelaar deze met jullie door en worden deze in jou ‘mijn omgeving’ geüpload zodat jullie ze kunnen controleren. Als jullie deze akkoord hebben gegeven worden ze klaar gezet om ze te (digitaal) te ondertekenen. Je kunt het contract tekenen via de smartphone, tablet of PC. Het werkt als volgt: Je ontvangt een e-mail met een link naar de te ondertekenen overeenkomsten. Koop je samen je partner dan krijgen jullie allebei separaat een e-mail. Het identificeren verloopt via IDin. iDIN is een Nederlands online identificatiemiddel. De iD staat voor iDentificeren en IN staat voor INloggen. iDIN is een soort iDEAL, maar dan voor het verifiëren van persoonsgegevens. Je logt in met de login van je bank die vervolgens aan de betreffende organisatie bevestigt wie je bent. De banken verstrekken dan gegevens zoals iemands naam, adres, leeftijd of geslacht. Wij hebben geen toegang tot jouw financiële gegevens. Het is ook niet mogelijk om via deze dienst te betalen.

Nadat je je hebt geïdentificeerde kun je je handtekening (digitaal) zetten. Je plaatst je naam en handtekening met muis op PC of tablet of met je mobiel met je vinger. Als alle partijen hebben getekend, vind je het koopcontract en de transactiebon terug in je ‘mijn omgeving’.

We wensen je veel plezier & succes met het kiezen van jouw ideale huis in Vechtrijk fase XB2!