Inschrijven, toewijzen & planning

INFORMATIE & INSCHRIJVEN BIJ START VERKOOP

Op de aanbodpagina vind je alle bouwnummers van woningen die 15 juli 17:00 uur in verkoop gaan. Bij ieder bouwnummer kun je de desbetreffende verkoopinformatie inzien, die wordt aangevuld tot de datum van start verkoop. Heb je je favoriete bouwnummer(s) gekozen en wil je straks in aanmerking komen voor één van de woningen? Geef dan alvast je voorkeur aan door op de interesseknop te klikken bij het bouwnummer. 

Als de verkoop start verschijnt het inschrijfformulier in je menu in je ‘mijn omgeving’, vervolgens kun je op dat moment je voorkeuren bevestigen en je inschrijven op deze bouwnummers. Uiteraard kun je deze voorkeuren straks nog wijzigen voordat je je definitief inschrijft. Ook sturen wij je een nieuwsbrief waarin de start verkoop wordt aangekondigd.

Ben je nieuw? 

Vul dan eerst op de belangstellingspagina het formulier in. Vervolgens ontvang je een bericht om een persoonlijk account aan te maken. Zodra je dat gedaan hebt en ingelogd bent zie je in het menu het inschrijfformulier staan. Volg alle stappen van het formulier en als je tevreden bent kun je het formulier ondertekenen en versturen. Je ontvangt hiervan een bevestiging.

LET OP: het kan zijn dat het bericht om je account te activeren in je ongewenste mail terecht komt!

Indien je al een account hebt, dan kun je gewoon inloggen en vanuit daar het formulier invullen.

TOEWIJZINGSPROCEDURE
De inschrijftermijn eindigt op 26 juli 20:00 uur bepaald moment. Voor de toewijzing van de woningen kijken we niet naar wie zich als eerste heeft ingeschreven. Neem dus gerust de tijd om alle informatie te bekijken, voordat je een keuze voor een woning maakt.

TOEWIJZING: 
Alle woningen worden kort na de sluiting van de inschrijftermijn toegewezen op basis van financiële gegevens en op basis van de hieronder genoemde voorrangsprocedure. Indien meerdere mensen hieraan voldoen dan kiest ons systeem een kandidaat. Vul het formulier daarom zo volledig mogelijk in. Krijg je een woning toegewezen dan neemt één van de betrokken makelaars contact met je op om een eerste gesprek in te plannen. De overige kandidaten ontvangen een email waarin staat dat ze voor nu geen woning toegewezen krijgen.

Als er geen bouwnummer volgens jou aangegeven voorkeur meer beschikbaar is dan wordt je op de reservelijst geplaatst. Valt een optant af, dan biedt de makelaar de woning opnieuw aan op basis van de reservelijst, mits het vrijgevallen bouwnummer als voorkeur is opgegeven. Er zit geen volgorde in de reservelijst, ons systeem kiest dan een kandidaat die als eerste voldoet aan de voorwaarden. 

MEER KANS

Personen die vóór 8 juli 12:00 uur 2021 een voorkeur hebben doorgegeven, krijgen voorrang bij de toewijzing. Wij kunnen zien wie en wanneer zijn/haar voorkeuren kenbaar heeft gemaakt. Wel dien je je, nadat de verkoop is gestart, natuurlijk nog officieel in te schrijven door je voorkeuren te bevestigen en het formulier te ondertekenen. Je mag altijd je voorkeuren wijzigen. 

VERKOOPGESPREKKEN
Op het moment dat je hoort dat je een woning toegewezen hebt gekregen, wordt er zo spoedig een eerste gesprek ingepland met de desbetreffende makelaar. Tijdens dit eerste gesprek wordt allereerst de financiële situatie nader bekeken, om te checken of de aankoop van de woning financieel haalbaar is. Tevens neemt de makelaar het proces van de aankoop van de woning met je door en samen werpen jullie een eerste blik op de (concept)contractstukken. Na dit gesprek staat de verkoopinformatie, bestaande uit verkooptekeningen, technische omschrijving en koop- en aannemingsovereenkomst in jouw persoonlijke account. Aan de hand van deze informatie kun je een weloverwogen besluit nemen of je overgaat tot aankoop.

TEKENAFSPRAKEN
Na dit verkoopgesprek wordt de tekenafspraak ingepland. Het is goed om te weten dat je na het ondertekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst nog twee maanden de tijd hebt om de financiering te regelen. Het ondertekenen gaat digitaal. Betekent dat je dit ook vanuit huis kan doen. 

PLANNING
Indien de bouw van de overige fases goed verloopt en er aan alle overige voorwaarden is voldaan kan er gebouwd worden. De planning voor start bouw is nu het tweede kwartaal van 2022. De woningen worden gefaseerd opgeleverd en dat zal naar verwachting tussen het tweede en vierde kwartaal van 2023 zijn.

We wensen je veel plezier & succes met het kiezen van jouw ideale huis in Waterrijk fase 5A1 – west!