Lees op deze pagina een aantal vragen en antwoorden die betrekking hebben op Vechtrijk fase XB2.

Wat is de planning?

 • De start bouw staat gepland voor eind eerste kwartaal / begin tweede kwartaal 2023
 • Gefaseerde oplevering vanaf vierde kwartaal 2024

Wat is het woonprogramma van Vechtrijk XB2?

 • Totaal 37 woningen
 • 11 Appartementen (bereikbare koopappartementen; bewoningsvoorwaarden lees je hieronder)
 • 26 Ruime eengezinswoningen in zeven verschillende woningtypes

Welke voorwaarden gelden voor de appartementen bouwnummers 27 t/m 37?

 • Zelfbewoningsplicht van vier jaar (gerekend vanaf het notarieel transport);
 • Nieuwe koper heeft de afgelopen 3 jaar geen koopwoning in eigendom gehad

Wat zit er bij de v.o.n. prijs inbegrepen?

 • Grond- en bouwkosten
 • Aanlegkosten nutsvoorzieningen en CAI
 • Notariskosten voor de aankoop van je woning
 • Makelaarscourtage
 • 21% Omzetbelasting
 • Kosten waarborgcertificaat SWK

Wat zit er niet bij de v.o.n. prijs inbegrepen?

 • Kosten voor optioneel meerwerk
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, CAI en nutsvoorzieningen
 • Afsluitprovisie, notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Rente tijdens de bouw

Wanneer zijn de verkoopcontractstukken beschikbaar?

Nadat de woningen zijn toegewezen, vinden diegene die een woning toegewezen gekregen hebben alle verkoop(contract)documentatie van de toegewezen woning in de ‘mijn omgeving’. Zijn de woningen nog niet in verkoop? Dan zijn we nog hard aan het werk om alle verkoop(contract)documentatie gereed te maken!

Hoe zit het met de badkamer en keuken?

Badkamer(s)
Alle woningen worden opgeleverd met één of twee badkamers conform de verkoop(contract)tekeningen. Uiteraard is/zijn deze aan te passen naar eigen wens in overleg met de kopersbegeleiding. We werken met gerenommeerde merken als Villeroy & Boch en kranen van Grohe.

Keuken
In de v.o.n.-prijs van de woningen met de bouwnummers 1 tot en met 26 is een keukencheque inbegrepen. Meer informatie hierover zal straks te vinden zijn in de verkoop(contract)documentatie en de waarde van de cheques is per bouwnummer te zien op de aanbodpagina.  

Welke opties kan ik kiezen?

Bij de start van de verkoop is er een prijslijst van de grote opties zoals o.a. een uitbouw aan de achterkant of dakkapel beschikbaar. Deze bedragen kunnen belangrijk zijn bij het maken van een keuze. Uiteraard is er nog veel meer mogelijk! Zo kan je wanden verplaatsen, keuken aan voorkant i.p.v. de achterkant of andersom, een extra badkamer op de zolderverdieping, noem maar op. Deze mogelijkheden bespreek je straks met de aannemer als je een woning hebt gekocht.

Wat is BENG?

Per januari 2021 is de EPC waarde van een woning veranderd in een BENG waarde. De zogenaamde Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Voorheen was de EPC-waarde van je woning belangrijk om te weten i.v.m. het aanvragen van een hypotheek. Dat is per januari 2021 veranderd in BENG. Alle (grote) opties (uitbouw/dakkapel e.d.) kunnen invloed hebben op de berekening van de BENG. Wij moeten voldoen aan een bepaalde norm en daarom is het helaas niet mogelijk om bepaalde combinaties van opties te kiezen. De berekening zal opnieuw gedaan moeten worden zodra het duidelijk is welke opties je zou willen. Daarna blijkt of dat mogelijk is. Dat kan per woning verschillen. Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.
Lees meer over BENG of over de energieprestaties.

Wat zijn de afmetingen van de tuinen?

Wij krijgen vaak veel vragen over de diepte van tuinen. Wij kunnen helaas niet per bouwnummer aangeven wat de precieze afmetingen zijn. We houden ons aan de kaveloppervlaktes en als je de verhouding van het huis op de kavel ziet, zou je een inschatting kunnen maken. De circa afmetingen zijn uiteraard wel beschikbaar bij de verkoopgesprekken.

Hoe wordt het parkeren opgelost?

In het afgesloten (gemeenschappelijke) binnengebied zullen parkeerplaatsen worden gerealiseerd welke zijn toegewezen aan bepaalde woningen/bouwnummers. Deze parkeerplaatsen worden voorbereid voor het (optioneel) laten plaatsen van een laadpaal. In de verkoop(contract)stukken zal hierover meer informatie beschikbaar zijn. Rondom het project is er ook parkeergelegenheid in het openbare gebied.

Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Je kan een mail sturen naar info@woneninweespersluis.nl. Wij antwoorden dan zo snel mogelijk.