Groen en gasloos

Met het oog op de toekomst zijn alle woningen volledig gasloos ingericht met duurzame oplossingen voor de verwarming en elektrisch koken. Je hebt een laag energieverbruik dankzij perfecte isolatie, een bodemwarmtepomp en bij sommige huizen zonnepanelen. Optioneel kun je kiezen voor (extra) zonnepanelen om nog meer voordeel te behalen.

Energietool – bereken hierboven het verschil

Om uit te rekenen wat jij (globaal) kunt besparen is er een energietool ontwikkeld. Hiermee kun je het verschil berekenen tussen de huidige woning en de nieuwe woning door het type warmtelevering en gebruik van je huidige woning in te vullen. Vervolgens selecteer je het bouwnummer van de nieuwe woning die jij op het oog hebt. De module doet een snelle berekening en geeft vervolgens overzichtelijk weer hoeveel jij zou kunnen gaan besparen.

Weet jij jouw huidige verbruik niet? Geen probleem! Deze slimme module maakt dan een berekening op basis van gecategoriseerde CBS-gegevens. Op deze manier kan je een inschatting maken van de besparing die kan behaald worden.

Het is belangrijk om te weten dat de gepresenteerde resultaten een mogelijke besparing zijn op basis van de door jou ingevulde gegeven. Dit is een inschatting en geen exacte berekening, derhalve kunnen en mogen er geen rechten aan deze berekening worden ontleend. De uiteindelijke besparing is afhankelijk van vele factoren onder andere van het gebruik.

De bodemwarmtepomp vervangt de CV

In de grond zit een warmtewisselaar. Hiermee wordt de basistemperatuur van de bodem gebruikt om de woning te verwarmen en verhoogd tot het niveau dat nodig is voor de verwarming en warm water in je huis. Bijkomend voordeel is dat je je huis In de zomer hiermee kan koelen! Het warmtepompsysteem is namelijk voorzien van een passieve koeling. Dit betekent dat de leidingen van de vloerverwarming welke in de winter de woning verwarmen, in de zomer voor verkoeling zorgen. Het koele water dat door de leidingen stroomt, onttrekt warmte uit de ruimte. Het is in de zomer dus altijd een aantal graden koeler dan in een woning zonder koeling. Wel zo prettig met de warme zomers van de afgelopen jaren. Onlangs gingen wij langs bij één van de bewoners om hun ervaring te delen. Bekijk hiervoor het onderstaande filmpje.

Het beste voor de toekomst

Fijn idee toch? De komende jaren hoef je niets aan je huis te veranderen of te verbeteren op het gebied van duurzaamheid. De woningen zijn voorzien van de nieuwste en groene wooninnovaties:

Vloerverwarming en warm water

Je nieuwe woning is voorzien van vloerverwarming op de begane grond, de eerste verdieping en bij de meeste woningen ook op de tweede verdieping. Dit is heerlijk comfortabel en zeer energiezuinig.

Ventilatie met warmteterugwinning

In plaats van koude buitenlucht die via roosters in gevelkozijnen de woning binnenkomt, wordt met warmteterugwinning via het plafond of de wanden de voorverwarmde buitenlucht de woning in geleid. Dit geeft wel frisse lucht, maar geen tocht.

waterrijk